Vinga för en Förnyelsebar Värld

Miljöfrågor som luft- och vattenföroreningar, global uppvärmning, förlust av biologisk mångfald och avskogning, har i årtionden alarmerat länder över hela världen. Under de senaste åren uppenbarar sig nya utmaningar och en av dessa är den oroande ökningen av energiförbrukning. Det är här som uppmaningen till att skifta till förnyelsebar energi kommer in i bilden.

Förnyelsebar energi i ett nötskal

Förnyelsebar energi kan hämtas från naturliga processer så som vatten, vind, sol, tidvatten, biomassa och geotermi. Dessa kan inte helt tömmas ut och de fylls på kontinuerligt. Genom att använda dessa förnyelsebara källor kan vi avsevärt minska beroendet av importerade fossilbränslen så som kol och råolja. Detta resulterar även i ett mindre koldioxidavtryck, vilket ger ett positivt värde för den naturliga miljön.

Utvecklingen i Europa

För att adressera detta problem har den Europeiska Unionen (EU) tillsammans med de nationella regeringarna, fastställt tydliga mål för att leda miljöpolitiken på rätt väg fram till 2020 och framåt. Detta för att stärka deras vision av ett grönare och mer hållbart Europa.

Efter fastställandet av dessa mål har nästan hälften av dessa EU-medlemmar nått (eller är nära på att nå) sina mål inför 2020. De som presterar bäst är Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Italien, Ungern, Litauen, Rumänien och Sverige. De som närmar sig målet är Österrike, Grekland och Lettland, men resten av medlemsländerna ligger efter.

Vingas Miljöinsatser

För att stödja EU:s vision för ett mer miljömedvetet Europa tar vi vår produktutveckling på största allvar. Vi är grundliga när det gäller denna process, men att ta itu med långsiktiga problem krävs långsiktig planering. För att säkerställa att vi skapar ett minimalt koldioxidavtryck uppdaterar vi oss själva med den senaste forskningen inom kemisk utveckling vad gäller miljövänligt material.

Utöver det är vi stolta över att ha kvalitetsstyrningssystemet ISO 9001 för kvalitetsprodukter och tjänster. I relation till detta fortsätter vi att slipa på vårt produktsortiment med vägledning från vissa produktcertifieringar, till exempel Oeko-tex standard 100, Global Organic Textile Standard (GOTS) och EU Ecolabel.

Vi är också certifierade i enlighet med ISO-14001. Det är den standard vi sätter i verksamhet för att kontinuerligt kontrollera och minska påverkan vi gör på miljön.

Vinga är mer än bara ett märke, och det är någonting vi tror på. Vår vilja att skapa minnen i ett grönare Europa är en av anledningarna till varför vi befinner oss där vi är idag. Vi existerar med ett syfte, rör oss framåt med passion och tar alltid hänsyn till vår gemensamma miljö och framtid i varje beslut vi fattar.

Du kan också vara med och bidra till vårt arbete. Nyttja våra gåvokort och ge bort dem till anställda vid speciella tillfällen. Starta en dominoeffekt inom ditt eget företag eller familj. Låt oss fortsätta skapa minnen som inte bara gynnar oss, utan också världen där vi skapar dem.

Copyright © 2023 Vinga of Sweden AB